Anunț oficial. Daniel Niculae, dat afară de la Rapid: ”Nu va mai fi președinte”

de: Beatrice Dumitru
21 05. 2024

Daniel Niculae este urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice care a cutremurat fotbalul românesc în martie. În urma acestui scandal, ”Nico” va pleca din Giulești, iar anunțul oficial a fost făcut de Victor Angelescu, acționarul echipei alb-vișinie.

Daniel Niculae, out de la Rapid

Rapid a înregistrat rezultate sub așteptări în play-off și a terminat campionatul pe locul șase. După ce conducătorii clubului au adus antrenor nou pentru sezonul viitor, pe nord-irlandezul Neil Lennon, vor face și alte schimbări în organigrama clubului.

Victor Angelescu, acționarul echipei din Giulești, a anunțat oficial că Daniel Niculae nu va continua la Rapid. Contractul președintelui clubului nu va fi prelungit. De asemenea, acesta a purtat discuții cu Dan Șucu, acționarul majoritar, pentru numirea unui nou președinte la Rapid.

Daniel Niculae, alături de Dan Șucu.

Daniel Niculae este preşedintele clubului până la finalul sezonului. Începând cu viitorul sezon, contractul nu îi va fi prelungit. Am avut o discuţie cu Dan Şucu, nu vom pune preşedinte imediat.

Poate vom aduce pe cineva pe partea tehnică. Nu avem o persoană cu care să îl înlocuim pe Niculae imediat”, a declarat Victor Angelescu, în cadrul unei conferințe de presă.

  • Daniel Niculae se afla în conducerea clubului din Giulești din anul 2021, când echipa se afla în Liga a doua.

Ce jucători ar putea pleca

Acționarul Rapidului a confirmat că sunt formații din străinătate care s-au interesat de Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani, doi dintre jucătorii exponențiali ai Rapidului din ultimul sezon. În schimb, pe lista giuleștenilor se află Louis Munteanu, aflat sub contract cu Fiorentina, și pe care l-a dorit și Gigi Becali.

Există interes clar pentru Krasniqi și Rrahmani, dar de abia s-a terminat sezonul, nu comentăm acum. Vorbim și cu Neil Lennon, în funcție de ce zice și el. Dacă pleacă jucători, vom aduce alții mai buni.

Vezi și: Daniel Niculae, răspuns pentru Dan Șucu după mesajul dur al acestuia. Ce a transmis președintele Rapidului

Noi vom aduce tot ce e nevoie la echipă. Chiar dacă nu vom avea vânzări de jucători, nu va conta, Neil va avea la dispoziție jucătorii pe care îi va identifica. Ați văzut ce buget am avut anul trecut, vă dați seama cam ce investiții vor fi. Pe Louis Munteanu încercăm să îl aducem, ne place, negociem”, a adăugat Victor Angelescu.

Sparta Praga, campioana Cehiei calificată în preliminariile Champions League, a trimis o ofertă de 1,5 milioane de euro pentru internaționalul kosovar, Krasniqi.

  • Ermal Krasniqi a fost transferat de Rapid de la CFR Cluj, în ianuarie 2024, pentru suma de un milion de euro.

Ce vrea să facă Neil Lennon la Rapid

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a susținut prima conferință de presă după semnarea contractului. Acesta s-a arătat impresionat de condițiile de la clubul giuleștean și a vorbit despre ce are de gând să facă în viitorul sezon.

Filosofia mea este atacul, ne trebuie o structură bună. Vrem să jucăm agresiv, vrem un fotbal rapid. Sper să putem să aducem jucători care să ne încânte.

De asemenea, îmi doresc să ne asigurăm că, din punct de vedere defensiv, vom fi de neînvins, asta necesită multă muncă, să facem sacrificii și să fim disciplinați (…)

Vezi și: Neil Lennon a semnat cu Rapid. Dan Șucu, despre degringolada din acest sezon după instalarea noului antrenor

La ce să se aștepte jucătorii de la mine? Disciplină, motivație și o mentalitate de învingător. Vreau ca jucătorii să se antreneze ca în meciurile oficiale. Vreau să aduc intensitate, standarde înalte, profesionalism. Poate o altă mentalitate, dintr-o cultură diferită. Dar e nevoie de timp”, a declarat Neil Lennon.

Neil Lennon, fostul căpitan al naționalei nord-irlandeze, a semnat un contract pe două sezoane, până în vara anului 2026, cu Rapid și va încasa un salariu de 720.000 de euro pe an, bani pe care îi împarte cu staff-ul său. Mai exact, el va încasa 40.000 de euro pe lună.